Tuesday, March 24, 2020

Vihkamisest

Instagram photo by Teal Swan • Feb 6, 2020 at 9:56 PM

Allikas: Instagram @ tealswanofficial


Eile just vaatasin Teal Swani videot vihkamisest.
Teal alati seletab nii armsalt ära, miks koledad asjad/teod/tunded maailmas on. Et see on hästi loogiline ja paratamatu, et teatud ebamugavad asjad on olemas - näiteks sõjad, kättemaks, reetmine jne.
Vihkamise teema all andis ta nõu nii sellele, kellele teeb haiget tema enda vihkamine kui ka sellele, kes kannatab kellegi teise vihkamise tõttu. See mulle hirmsasti meeldib tema juures ..., et tal on kaastunnet absoluutselt kõigi ja kõige suhtes.
Ja muidugi meeldib see ka, et tema videod on YT's täiesti reklaamivabad! :D
Ja siis tulevad inimesed, kes pahandavad, et ta kühveldab oma "kahjulike õpetustega" lihtsalt raha kokku.

Anyway.

Eks me kõik teame, et hakkame vihkama siis, kui mingi inimene või teooria ohustab meid meie enda arvates. Ohus võib olla meie enesekindlus, maailmavaade või side mõne teise inimesega või grupiga.

Nagu kõik tunded, on ka vihkamine hea teejuht, kui soovime oma jõu suunata mitte teistega võitlemise peale, vaid enda paremini tundma õppimise peale.

Kui meid vihatakse, võiksime mõelda, kuidas me selle teise inimese meelest teda ohustame ja suhtuda temasse kui hirmunud lapsesse. Kui oleme aru saanud, mis hirmuga on tegu, võib meil isegi olla võimalik talle näidata, et ta ei pea seda asja kartma. Näiteks kui meid vihkab eksi uus naine, sest tal on kujutlus, et noolime endiselt tema partnerit, siis on võimalik kujundada suhtlust nii, et tal see mure tasapisi kaob ... - kui see ikka on ainult kujutlus! :D Siis pole midagi teha, kui meid vihatakse/kardetakse selle pärast, mida me tõepoolest teeme ja vihkamise ebamugavusest hoolimata tegemata ei kavatse jätta :D

Kui aga ise kedagi vihkame, saame märgata, mis elualas on meil ebakindlus. Kui me saame põhjalikult aru, mille juhtumist me kardame, saame ennast kindlustada ja julgustada ilma potentsiaalset ohustajat vihkamata.

Siin aitab muidugi ka suhtumine, et kõik tohib juhtuda.
Me ei pea saama maailma oma ohjes hoida.

Küll aga saame end toetada ja armastada, mis iganes ka juhtub 😘

No comments: