Wednesday, March 25, 2020

Meeldimisest

Instagram photo by Teal Swan • Feb 27, 2020 at 7:07 AM

Allikas: Instagram @ tealswanofficial

Vaat, eilse vihkamise-teema juurde oleks see mõnus täiendus olnud ...

Kui keegi saab meist 'halvemini' aru, st tema nägemuse järgi oleme me halvemad, kui enda meelest, siis tekib küll soov ennast kaitsta.
Mulle tundub, et sageli on see mõttetu ja tulutu. Kui inimesele käib meie juures miski vastu, otsib ta alati viise seda enda jaoks ära seletada. Kui me inimesele meeldime, toimub sama, aga halbade asjadega: ta seletab need enda jaoks ilusaks või vähemalt vastuvõetavaks. Nii et ... üldiselt me ei saa inimese meelt muuta, sest tal on juba "mind made up" ja kõik detailid on pandud enda teooriat tõestama.

Küll aga saame tegeleda enda leinaga ja õpetada ennast leppima sellega, et me ei meeldi kõigile. Põhjused võivad olla väga paljude kihtide all ja meil pole erilist mõtet vaevata oma pead sellega, mis teisele ei meeldi. Isegi kui me selle ühe asja puhul tõestame, et ta eksis meis, otsib ta kohe uued põhjused, et meist halvasti arvata :D

Sama kindlasti ka blogidega, kus kommentaariumis inimesed blogijat pidevalt kritiseerivad.
Pole mõtet ennast kaitsta - nad on juba ära otsustanud, et sa oled loll, ahne, edev, viripott või mida iganes :D Samas, kui minu blogis iga postituse all 5 inimest mõnitamas käiks, siis ma paneks küll kommenteerimise võimaluse lihtsalt kinni.

No comments: