Wednesday, March 18, 2020

Armasta eemalt

Instagram photo by Teal Swan • Feb 6, 2020 at 4:45 PM

Allikas: Instagram @ tealswanofficial

Jep, mulle tuli meelde, miks ma Teal Swani omal ajal üldse kuulama jäin.

Sel ajal, kui kõik lohutasid ohvreid ja õpetasid, kuidas liigategijast eemale hoida või ta vastutama panna, pakkus Teal Swan selle kõrval lohutust ka inimesele, kellel endal on lapsikud või hülgavad käitumismustrid, ehk: ta rääkis, et kõik halb tuleb millestki ja pole seega absurdne.
Me ei pea soovima mõista inimest, kes halvasti käitub, kuid tal endal oleks küll väga hea ennast mõista. Mõistmine on tervendav.

Põhimõtteliselt on valus kõigil, kes meile haiget teevad. See ei pea tähendama, et meie alustasime. Meil on ikka õigus ära minna.

Ma näen, et inimestel on raske uskuda 'kaugelt armastamisesse'.
Nagu ... see inimene peaks ka tundma, et teda armastatakse ja kui me ta blokime, siis ta ei tunne.

Aga see pole meie teha, mida ta tunneb.
Peaasi, et endal oleks soojus ja rahu südames.
Kõik koormad pole meie kanda.
Ebamugavates suhetes me sageli kaastundest proovime inimesel aidata tema koormat kanda, kuid seda tehes näeme, kui palju seal on ebavajalikku, mille võiks minema heita. Ja me näeme, et see inimene hoiab kümne küünega oma raskustest kinni. JA ootab, et meie aitaks kanda.
Kui me räägime, et ta kannab ülearust taaka ja tal oleks kergem, kui ta selle 'tee äärde vedelema' jätaks ja ta ei kuula, siis ... Las ta kannab oma koormat, milleta ta ennast endana ei tunne.
Me tohime ja saame armastada kaugelt.

No comments: