Tuesday, February 26, 2019

Mõte

#power of #intention #Rumi #quotes #love

Allikas: Instagram @ drwaynedyer

Ei tea, kas Rumi tõesti ütles seda?
See kõlab kuidagi väga ... ebapoeetiliselt.

Eile lugesin peatüki oma suure lemmiku Nisargadatta Maharaj raamatust ja seal üks mees püüdis NM'lt välja peilida, kuidas aru saada, kas sulle on ette nähtud kannatused ja sul pole võimalik nende eest ära joosta, või peaksid ikka end välja võidelda püüdma, või hoopis enesetapu tegema, kui kannatada ei jaksa.
NM vastas selle peale väga rahulikult, et mida iganes sa teed, see ongi ette nähtud.
Kõike võib valida!
Kõik valikud on õiged, sealhulgas need, mille tegemise järel ütled "Appi! Selles kohas ma nüüd küll olla ei taha!" ja hakkad otsima teed sealt välja. See oli ka õige valik tol hetkel, mil see tehtud sai.
Nii et rahu, mitte midagi pole valesti. Me ei oska mitte kunagi kõigega arvestada, nii et tasub õppida tundma oma tundeid ja orienteeruda nende järgi. Kui seda teeme, valime endale parima võimaliku elutee, sest me ei võitle kasutult selle vastu, mis oleks loomulik ja seega meile sobivaim.


Veel, lugesin kunagi selle mõtte laiendust: käitu, nagu universumis oleks kõik sinu kasuks ... - sest see ongi nii!
Ja ongi nii!
Lihtsalt tuleb asjade heaks ja halvaks hindamine lõpetada ja uudishimuga kõik vastu võtta. Olen kogenud tänutunnet ja armastust "halbade juhtumite" puhul. Ning seejärel tunnen kohe ka tänutunnet ja armastust selle pärast, et suudan seda tunda raskustes :)

No comments: