Thursday, October 3, 2019

Neljapäev, 3. oktoober








Gabor Mate (seesama, kes ütles, et kui sa ise ei taipa õigel ajal ei öelda, teeb sinu keha seda sinu eest) rääkis videos When The Body Says No, et inimeses võistlevad soov läheduse järele ja soov autentsuse järele. Me vajame intiimseid suhted, kellegagi erilisel moel seotud olemist, kuid reeglina on selleks vaja ennast nende teiste inimeste vajadustega kohandada. See on väsitav ja kurvastav töö. Romantilised lahkuminekud tekivadki vast eelkõige sellest, et hind (milleks on enesehülgamine), mida me läheduse eest maksma peaksime, käib meil üle jõu. Me ei saa ennast nii palju muuta selle jaoks, et nende inimestega klappida. Läheme otsima sellist, kelle jaoks me kas vähem muutuma peame, või kes on meile nii väärtuslik (kasvõi ajutiselt), et see hind ei tundu enam nii üle jõu käiv, maksame rõõmuga :D

Ja võib-olla see mõte rahustab veidi lahkuminejaid ..., et emb-kumb oleks pidanud liiga palju muutuma ja ... neil/meil on ju õigus soovida võimalikult autentseks jääda.


---

Igatunnisest päevatabelist ma peagi loobusin. Siin kollane värv tähendab Väikuga veedetud aega ja helesinine magamist. Hall on ka, see on, et ma lihtsalt pikutan, magama ei jää.

No comments: