Monday, February 24, 2020

Nõus!

Go beyond altogether, you are not of this world. . . . . . . #nisargadatta #enlightenment #twinflame #knowledgeofself #knowthyself #wisdom…

"Go beyond altogether, you are not of this world."


Milline kergendus! :D

Kohe, kui lugesin Nisargadatta raamatust seda mõtet, et materiaalne maailm pole tõeline maailm ja inimene kuulub tegelikult 'vaimumaailma', muutus kõik nii palju lihtsamaks.
See nagu oleks andnud loa elada märksa pikaajalisemaid sihte silmas pidades.
Näiteks, mul pole vaja olla tubli sõber, tütar, töötaja, kodukana, blogija, või mis iganes.
Aga oma meeleolu tuleb hea hoida :)
Tuleb hoida ennast paha tuju eest.
Tuleb enda energeetikat hoida ja tusapilvi mitte tekitada.
Kõik asine muutub nii kiiresti ja seega pole enam nii oluline, kui usud, et sul on ees veel tuhandete aastate pikkune elu :D ja iga kehastumine on nagu sõlm niidis. Niit on see, mis kestab, sõlm on pisike ja neid võib olla tuhandeid - oluline on siiski niit. Mitte keegi ei ütleks tuhande sõlmega niiti vaadates, et see on sõlm - kõik saavad aru, et see on niit, milles on sõlmed. Ehk siis - eksistents on niit ja iga sõlm on üks kehastus.

Olen sageli mõelnud, et inimesed ei tee asju mitte selle pärast, et need oleksid tähtsad, vaid see käib pigem nii, et inimene teeb suuremat järele mõtlemata, mida talle on õpetatud ja tähtsus tuleb hoopis sellest, ta tegi neid asju. Me ei taha kuulda ega mõelda, et teeme tähtsusetuid asju ja oleme tähtsusetute asjade pärast väsinud ja pahas tujus.

No comments: