Saturday, August 11, 2018

Järgi elu loomulikku kulgu

Instagram post by Teal Swan • Aug 9, 2018 at 4:49am UTC

Allikas: Instagram @ tealspiritualcatalyst


"Happy is the new rich!" nagu öeldakse :)
Ja "Less is more."

Meile sisse kasvatatud hoiakud kohustuste kohta, mida me usume endal nüüd olevat, närvutavad ja kibestavad meid. Kunagi Tealilt küsiti: "Mis on kroonilise väsimuse põhjuseks."
Teal ütles, et vastus sellele on endastmõistetav: "See, et sa 'krooniliselt' teed asju, mida sa ei taha teha."

Elus on paljude asjadega nagu meres ulpiva ujumisrõnga kinnipüüdmisega sageli: iga haaramine lükkab selle aina kaugemale. Lepi mõttega, et sa ei saa, mida sul pole ette nähtud saada, ja lase sulle mõeldud asjadel rahulikult endani ulpida. Ära siple! Naudi! :)

Ka ilmajäämine on hea, sest annab võimaluse ego murendamiseks ja mõtlemiseks, miks sa oled nii kindel, et pidid saama? Sinu mõistus ja ego ei tea sinu tõelistest vajadustest mitte midagi. Nemad aitavad sul ennast "vägevaks" ehitada - see aga kinnistab su ettekujutluste maailma. Ego ja mõistus soovivad kontrollida kontrollimatut ning pole suutelised nägema, kuidas avardub maailm, kui sa lõpetad läbi tihnikute rühkimise ja lähed sealtkaudu, kust tee näib kutsuvat.





Nii paljude zen-meistrite meelerahu-õpetus on lihtsalt selline, et söö, kui kõht on tühi, ja kui oled väsinud - viska pikali! Rõõm on meile kõigile kättesaadav, see on meie tegelik olemus. Need on ego ja mõistus, mis veenavad meid, et meil tuleb oma maine ja turvalisuse pärast pingutada ning õnn on vaid pagev hetk kahe häda vahel.

No comments: