Tuesday, June 5, 2018

Enlightenment

"The word enlightenment conjures up the idea of some superhuman accomplishment, and the ego likes to keep it that way, but it is simply your natural state of felt oneness with Being. It is a state of connectedness with something immeasurable and indestructible, something that, almost paradoxically, is essentially you and yet is much greater than you. It is finding your true nature beyond name and form."

- Eckhart Tolle


Loen praegu Tolle ilmselt kuulsaimat raamatut "Siin ja praegu: kohaloleku jõud".

On väga huvitav vaadata, kuidas ta ikka ja jälle jutu selle peale toob, et mõistus suudab tegelikkusest haarata vaid väikest osa, ning et osa tema jutust ei pane mõistuse analüüsile vastu - selle mõistmiseks tuleb tõusta mõtlemisest kõrgemale.

Ja muidugi - inimesed ei saagi aru, ja ajavad oma loogilist juttu ... (raamat on küsimuste-vastuste vormis).

Veel huvitavam on see, et kordame seda praegu VT'ga - mina räägin igavese jumaliku hinge seisukohast ja tema räägib tolle ajutise isiku, Väikese Tüdruku seisukohast.

On isegi tobe, et püüan rääkida, kuna veel vaid kaks aastat tagasi oli ka mul endal valdav isiku- ja egokeskne nägemus. Ja ma ei tunne mitte ühtegi inimest, kellel poleks!

VT ütleb, et kõlan patroneerivalt, kui ütlen, et mõistan tema seisukohta, kuna kaks aastat tagasi nägin ka ise asju nii.

See teeb mind kurvaks - ma ei taha, et keegi tunneks, et pean ennast temast paremaks.

Selgitasin talle oma nägemust perspektiivi vahetumise kaudu.

Näiteks geotsentrilise maailmavaate ajal arvasid inimesed, et päike, kuu ja tähed keerlevad ümber maakera. Miks nad poleks pidanud seda arvama? Nad ju nägid seda oma silmaga!

Kui aga vahetada perspektiivi, tulla planeetidest väljapoole, kaugemale, siis on kenasti näha, et meie planeedid keerlevad ümber päikese ja päike ise keerleb ümber meie galaktika keset.

Sa olid alati suuteline seda nägema, aga sul pole olnud võimalust näha seda asja teisest perspektiivist, sest sa oled planeedil Maa ja usud, et pead vaatama just sellest punktist. Et muud varianti pole.


Näen, kuidas selline nihe viib mu teistest eemale ...
Ja ikkagi on see õige ja hea. Ka neile 'teistele'! :)

No comments: